"O elixir da vida eterna" si, si, ledes ben ¿que non o creedes? pois vouvos contar, o kéfir é o iogur mais vello do mundo mundial, saleu do Cáucaso onde os seus habitantes toman tal cousa dende a xuventude e chegan ás idades de 120-130 anos nunhas condicións optimas.
¿Que é o Kéfir? é leite fermentado con un fungo, que unha vez feito aporta 7 bifidobacterias, coma o lactobacilos famoso do actimel (o actimel ten 4) e que son bos para o organismo, sobre todo para a flora intestinal, que se está mal, o corpo no absorbe ben as vitaminas e minerais necesarios.
O kéfir nin se vende nin se compra, regalacho un amig@, ¿porqué? pois porque vive e multiplicase no leite e non se pode deixar mais de 24 horas nel, telo que coar e botarlle mais leite.
O sabor é un pouco raro, a min a primeira vez pareceume que a un iogur de beber lle botaran gaseosa con manteca, non se debe tomar de portre, aínda que eu de postre non o quero, debe ser de almorzo ou merenda.
Se queredes saber mais sobor do Kéfir só tedes que pinchar nel. E despois de informarvos, se o queredes, só mo tedes que pedir e gardareivos un pouco de esa coliflor.
4 comentarios:
Pues si tiene tantas maravillas habrá que probarlo, que Noemi tiene muchos problemas de intestino, aunque no creo que sea capaz de comerlo yo se lo comenté y me dijo que por probar.... así que ya sabes
Vale!
Eu tomo sin problema, pero como xa digo é un sabor raro. Cando teña de sobra xa cho levarei.lamaspicos
Vale!
Eu tomo sin problema, pero como xa digo é un sabor raro. Cando teña de sobra xa cho levarei.lamaspicos
Que lembranzas me trae esta entrada, en Santiago eu consumía Kéfir a kilos (é un dicir).
Espero que nos vexamos pronto e me gardes un pouquiño do bichiño ese.
Besiños Ana!
Publicar un comentario